Zdravko Colic - rani hitovi Jugoslavija

Size 669.66 MB   1 seeders     Added 2 weeks ago

Zdravko Colic - rani hitovi JugoslavijaLjubav ima lazni sjaj
Dome moj
Zivis u oblacima mala
Shvativši da muzika može da čini njegovu karijeru, Čolić se priključio grupi Mladi i lijepi, a 1969. godine je prešao u Ambasadore, koje su u to vreme činili vojni muzičari, a jedini civil bio je gitarista Slobodan Vujović. Ambasadori su vremenom dobijali sve više ponuda za nastupe, što vojni muzičari zbog svojih obaveza nisu mogli da ispune, pa su 1970. Čolić i Vujović osnovali Nove ambasadore. Novi ambasadori su tog leta sa Indeksima svirali u Dubrovniku mesec dana. Na festivalu „Vaš šlager sezone” Novi ambasadori su sa pesmom Zdenka Runjića Plačem za tvojim usnama osvojili sedmo mesto, a pesma je postala veoma slušana.

U ovo vreme Čolić je dobio ponudu da vežba sa Indeksima i bude potencijalna zamena u slučaju da Davorin Popović napusti grupu. Nekoliko puta je i nastupao sa njima. Kako se pesma Plačem za tvojim usnama prodala u iznenađujuće velikom tiražu, uspesi Ambasadora su skrenuli pažnju Kornelija Kovača na Zdravka Čolića i on ga je pozvao da postane pevač Korni grupe umesto Dade Topića.

Čolić je u ovo vreme bio student prve godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, ali je ipak 10. septembra 1971. godine došao u Beograd. U Korni grupi je ostao šest meseci i za to vreme snimio tri pesme (Gospa Mica gazdarica, Kukavica i Pogledaj u nebo), a zatim se vratio u Sarajevo i nastavio studije.

Na festivalu „Vaš šlager sezone” 15. aprila 1972. godine Čolić je izveo pesmu Kemala Montena Sinoć nisi bila tu. Tu je pesmu prvobitno trebalo da otpeva Josipa Lisac, ali je ona odustala. Čolić je osvojio treće mesto po izboru publike i nagradu za interpretaciju.

Od ovog momenta zvanično je počela njegova solo karijera.


www.glavasic.com^^^^
        
        
udp://tracker.leechers-paradise.org:6969
udp://zer0day.ch:1337
udp://open.demonii.com:1337
udp://tracker.coppersurfer.tk:6969
udp://exodus.desync.com:6969

4000 symbols left
Hash 7d5216552d37c0f3228c3cee3ad0d9345e28ee2f